Sigurnost i privatnost

Bezbednost kandidata i ’pecanje’

Mnogobrojni pokušaji prevara uz korišćenje imena kompanije Adecco prijavljeni su u više zemalja. Molimo imajte u vidu da NIJEDAN predstavnik kompanije Adecco nikada neće zahtevati isplatu bilo kakve vrste od kandidata ili saradnika u toku traženja posla ili procesa selekcije.

Obavešteni smo da ime i robnu marku kompanije ADECCO u više zemalja koriste lica koja ni na koji način nisu povezana sa Adecco Grupom. Ova lica oglašavaju radna mesta na različitim sajtovima tržišta rada pritom koristeći ime „Adecco“ bez naše dozvole. Takođe imamo razloga da verujemo kako su imejlovi, pisma, telefonski pozivi i druge radnje koje preduzimaju ova lica ništa drugo do nezakoniti pokušaji da se pribavi novac i pristup ličnim i poverljivim podacima osoba koje traže posao.

U ovom trenutku su nam poznati brojni slučajevi prevara uz korišćenje imena kompanije Adecco u Kanadi, Francuskoj, Gani, Hong Kongu, Italiji, Sjedinjenim Američkim Državama i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Zaštitite sebe

Pre nego što u procesu traženja posla pružite bilo kakve lične informacije, identifikaciona dokumenta ili detalje o računu u banci, proverite da li je lice sa kojim ste u kontaktu zaista ovlašćeni predstavnik kompanije Adecco. U ovo se možete uveriti tako što ćete se obratiti kancelariji kompanije Adecco u vašoj zemlji. Pronađite lokacije ovde.

Budite oprezni sa neočekivanim imejlovima, instant porukama, glasovnim porukama ili faksovima koji tvrde da stižu iz kompanije Adecco. Ukoliko primite takvu poruku, obratite se kancelariji kompanije Adecco u vašoj zemlji i proverite da li je poruka legitimna.

Ukoliko mislite da ste žrtva ovakve prevare, preporučujemo vam da incident prijavite lokalnim nadležnim organima.

Kontaktirajte nas

Ako želite da prijavite zloupotrebu imena i robne marke kompanije Adecco, molimo da kontaktirate kancelariju kompanije Adecco u zemlji u kojoj se incident dogodio. Ukoliko Adecco ne posluje u toj zemlji, molimo da o tome obavestite: compliance@adecco.com ili www.aceconduct.com.

Ukoliko tražite posao u vašoj zemlji, obratite se kompaniji Adecco putem vašeg lokalnog Adecco sajta.