Politika o korišćenju kolačića

Mi u kompaniji Adecco Outsourcing doo Beograd, Ulica Vladimira Popovića 40, PIB: 103866505, MB: 20037903, br. dozvole kod Ministarstva 022-03-00025/2005-03 (“Adecco” ili “mi”) težimo pružiti vam najbolje internet iskustvo prilikom posete stranici www.adecco.com ili www.adecco.rs („Internetska stranica). U vlasništvu kompaije Adecco Outsourcing doo nalaze se još kompanije Adecco Human Resources doo Beograd, Ulica Vladimira Popovića 40, MB: 20469382, PIB 106976073 i Adecco Staffing doo Beograd, Ulica Vladimira Popovića 40, MB 21386260, PIB 110784725 (u daljem tekstu zajedno označeni kao Adecco).

Kako bismo to postigli, koristimo svoje i standardne kolačiće trećih strana radi prikupljanja podataka o vašem online ponašanju prilikom korišćenja Internet stranice istovremeno prateći učestalost vaših poseta. Podaci koje prikupljamo su anonimni i ne sadrže identifikacione podatke o pojedincu, osim u slučaju da nam pružite vaše podatke ispunjavanjem obrasca, odgovaranjem na pitanja iz ankete, prijavom za primanje obaveštenja koja se šalju putem elektronske pošte ili neke druge usluge dostupne na Internet stranici. Ukoliko podatke o ličnosti prikuplja Adecco, takva je zbirka obuhvaćena našom Politikom privatnosti, koja je dostupna na sledećoj stranici: http://www.adecco.rs/politika-privatnosti/

Šta pratimo

Za prikupljanje vaših podataka o ličnosti na Internet stranicama ne koristimo nametljive kolačiće. Koristimo standardne kolačiće trećih strana, kao što je Google Analytics, tipične za ovu granu delatnosti, kako bismo pratili vaše online ponašanje i dobili statističke podatke na agregatnom nivou na sledeći način:

  • Pratimo broj poseta Internet stranici, poreklo svakog posetioca (tj. internet stranicu koju ste posetili prie naše stranice) i kuda pojedini posetilac odlazi nakon korišćenja Internet stranice (tj. internet stranicu koju posećujete nakon odlaska s naše Internet stranice).
  • Kolačić se čuva na vašem uređaju u periodu ne dužem od jedne (1) godine i povezan je s vašom IP adresom. Kolačići su male tekstualne datoteke (text files) koje vaš pretraživač čuva na vašem uređaju. Oni nam omogućuju da saznamo vraćate li se na Internet stranicu.

Kako upravljati kolačićima

Ukoliko niste prilagodili postavke pretraživača na način da odbije kolačiće, naši će sistemi izdavati kolačiće svaki put kada pristupite Internet stranici. Možete podesiti vaš pretraživač da odbija kolačiće aktiviranjem postavke u vašem pretraživaču koji vam dopušta odbijanje i čuvanje kolačića. Na taj način ćete ukloniti sve pojedinosti iz kolačića. Međutim, napominjemo da odbijanje kolačića može uticati na vaše korisničko iskustvo na Internet stranici i onemogućiti vam korišćenje određenih funkcija i usluga koje su na njoj dostupne.

Kolačići trećih strana

Prilikom korišćenja Internet stranice možete uočiti sadržaje trećih strana kao što je, na primer, karta s prikazom najbliže Adeccove poslovnice koju obezbeđuje Google putem usluge Google karte (Google Maps). Možemo vam takođe ponuditi mogućnost da bliže sarađujete s nama i da delite informacije s drugima putem društvenih mreža kao što su Facebook, LinkedIn i Twitter. Ovaj sadržaj je dodat kako bismo vam omogućili pravovremeni pristup pažljivo odabranim informacijama koje bi vam mogle biti važne ili zanimljive, međutim u tom slučaju treće strane kao pružaoci usluga mogu sačuvati dodatne kolačiće na vašem uređaju na što mi nemamo nikakav uticaj. Stoga, predlažemo da proverite pojavljuju li se na internet stranicama navedene treće strane i njihove Politike o privatnosti iz kojih možete dobiti dodatne informacije o njihovim kolačićima i o tome kako ih koristiti.

Kolačići koji se koriste na adecco.rs

Internet stranica može sadržati linkove (links) ka stranicama trećih lica. Ako sledite link ka bilo kojoj internet stranici trećih lica, molimo imajte u vidu da navedene stranice imaju sopstvene Politike o privatnosti i o korišćenju kolačića za koje mi ne preuzimamo nikakvu odgovornost niti obavezu. Molimo da proverite navedene politike pre ostavljanja podataka o ličnosti na internet strancima trećih lica.

U nastavku su primeri kolačića koje koristi adecco.rs uključujući pojedinosti o njihovoj svrsi i druge informacije koje vam mogu biti korisne. U svakom slučaju imajte na umu da ako odlučite pristupiti internet stranicama trećih strana putem internet stranice adecco.rs, kolačići navedeni u nastavku možda ne čine sveobuhvatan popis.

Google-analytics.com

 • Vrsta: Treća strana iz kompanije Google Inc.

• Svrha: Google Analytics postavlja kolačiće kako bi nam omogućio praćenje korišćenja stranica i usluga na našim internet stranicama.

•  Koji podaci se zadržavaju? Trajanje poseta, prikazi stranica, lokacija, operativni sistem, pretraživač, put ulaza, br. poseta

• Link s podacima o ličnosti? Ne

• Vrsta kolačića? Trajno 

• Kolačići treće strane? Da, Google Inc.

• Pravila trećih strana: http://www.google.co.uk/intl/en/policies/privacy/

Izmena Politike

Odredbe ove Politike mogu se s vremena na vreme menjati. Svaku izmenu koju naknadno unesemo u ovu Politiku objavićemo na ovoj Internet stranici ili ćemo vam se obratiti putem drugih komunikacijskih kanala.

Kontakt
Sva pitanja, komentare i upite vezane za ovu Politiku šaljite nam slobodno na sledeću adresu elektronske podaci@adecco.com