Sigurnost i privatnost

Bezbednost i krađa podataka (“fishing”)

Višestruki pokušaji prevare korišćenjem naziva i zaštitnog znaka Adecco prijavljeni su u nekoliko zemalja. Imajte na umu da predstavnici kompanije Adecco NIKADA neće tražiti isplatu bilo koje vrste od kandidata ili saradnika tokom traženja posla ili procesa selekcije.

Obavešteni smo da naziv i zaštitni znak ADECCO u nekoliko zemalja koriste lica koja nisu ni na koji način povezana sa Adecco grupom. Ta lica postavljaju oglase za posao na veb-sajtovima opšteg tržišta koristeći naziv „Adecco“ bez naše dozvole. Isto tako imamo razloga da verujemo da imejlovi, dopisi, telefonski pozivi i druge radnje koje preduzimaju ova lica nisu ništa drugo do nezakoniti pokušaji dobijanja novca i pristupa ličnim i poverljivim podacima tražilaca posla i saradnika.

 

Zaštitite se

Pre nego što podnesete bilo koje lične podatke, one iz lične karte ili bankovnog računa tokom procesa traženja posla, utvrdite da li je vaš kontakt ovlašćeni predstavnik kompanije Adecco. To možete proveriti tako što ćete stupiti u kontakt sa predstavništvom kompanije Adecco u svojoj zemlji. Spisak zemalja u kojima poslujemo možete pronaći na našem veb-sajtu: www.adeccogroup.com/worldwide-locations.

Čuvajte se od svake neočekivane e-pošte, instant poruka, govorne pošte ili faks poruka za koje se tvrdi da ih šalje Adecco. Kriminalci mogu da pokušaju da pošalju zlonamerni softver ili da dobiju pristup vašim podacima ili nalozima koristeći e-poštu, telefon ili SMS. Ako primite poruku takve vrste, stupite u kontakt sa predstavništvom kompanije Adecco u svojoj zemlji i proverite da li je poruka legitimna.
Ako ste primili e-poštu u koju niste sasvim sigurni, prosledite nam je koristeći kontakt podatke navedene u nastavku.

Ako smatrate da ste bili žrtva takvih prevara, toplo preporučujemo da prijavite incident lokalnim vlastima što je pre moguće.

 

Stupite u kontakt sa nama

Ako želite da prijavite zloupotrebu naziva i zaštitnog znaka Adecco, stupite u kontakt sa predstavništvom kompanije Adecco u zemlji u kojoj se incident desio. Ako Adecco ne posluje u toj zemlji, pošaljite imejl na: compliance@adecco.com ili posetite www.aceconduct.com.

Ako tražite posao u svojoj zemlji, obratite nam se. Spisak zemalja u kojima poslujemo može se naći na našem veb-sajtu: www.adeccogroup.com/worldwide-locations.