Praktični vodič za privlačenje i zadržavanje osoba sa invaliditetom

Blog Objavljeno:  06.06.2022

Osobe sa invaliditetom su i dalje neproporcionalno nezaposlene ili nedovoljno zaposlene, čak i tokom današnje krize rada. Uprkos njihovim veštinama, oni su često zanemareni na tržištu rada, što dovodi do toga da poslodavci propuštaju veliki talent, a osobe sa invaliditetom propuštaju velike mogućnosti.

Ipak, za poslodavce koji žele da započnu sa zapošljavanjem osoba sa invaliditetom, najteži izazov je često znati odakle da počnu.

AWFS_Physical disabilities report

Male akcije, velika razlika u Adecco-u radimo na inkluziji osoba sa invaliditetom više od 30 godina. Nemamo sve odgovore, a znamo da je pred nama dug put. Ali mi smo posvećeni tome da radimo više i da učimo kako idemo.

Moj savet poslodavcima je da počnu od malog, imaju otvoren um i razmotre svaku osobu za njen potencijal i sposobnosti u okruženju pogodnom za osobe sa invaliditetom. Mali koraci, napravljeni dosledno, čine veliku razliku.

Preuzmite naš vodič za pronalaženje – i zadržavanje – odličnih stalnih radnika u ovoj uglavnom neiskorišćenoj grupi talenata. Delimo:

  • Prednosti koje osobe sa invaliditetom mogu da dodaju radnoj snazi.
  • Naši saveti o zapošljavanju iz ove demografske kategorije.
  • Korisni smeštaj koji pomaže zaposlenima sa invaliditetom da napreduju.
  • Kako naši stručnjaci za stalni plasman pomažu da se iskoristi ovaj talenat.

Osobe sa invaliditetom su sposobne za veliki rad. Neka vam Adecco-ova služba za stalno zapošljavanje pomogne da ih zaposlite.

 

Takođe, na ovom linku pronađite odgovore za privlačenje i zadržavanje zaposlenih roditelja.

 

Adecco. We’re all about people. Permanently.

Permanent placement by Adecco. Breaking down barriers. Harnessing human potential. All about people. Permanently.

#AllAboutPeople #PermanentRecruitment #TalentNotLabels