Top 5 saveta za dobar utisak na razgovoru za posao

Blog Objavljeno:  21.07.2022

Da li ste se ikada pitali o čemu regruteri iz ljudskih resursa razmišljaju dok slušaju vaš intervju za da to nije CV? Šanse su da bi vam rekli par stvari, kada bi mogli… Svaki razgovor priča je za sebe, ali možemo izdvojiti najčešće savete koji će vam pomoći da spremite vaš sledeći intervju i u njemu briljirate (i izbegnete nepotrebnu nervozu)!

 

Želimo da vas upoznamo

Solidan CV je nešto na šta većina ljudi pazi i pridaje najviše pažnje. Znamo. Kandidati daju sve od sebe kako bi impresionirali regrutera svojim znanjem i iskustvom do te mere da zaborave na sopstvenu ličnost, koja može biti presudna u selekciji. Moderne kompanije traže ljude za svoj tim, a tim čine pozitivni međuljudski odnosi I zdrav odnos prema poslu i poslovnoj kulturi. Zato, opustite se i pokažite svoje parvo lice.

 

Progres

Regruteri traže osobe koje su spremne da evoluiraju, napreduju i rastu uz kompaniju. Kako bi bolje procenili vaš profil, bitno je da im nagovestite vaše prethodno iskustvo u prethodnoj kompaniji. Da li ste napredovali? Da li ste dobili više odgovornosti ? Kako ste se razvijali na svom radnom mestu? Informacije ovog tipa daju uvid u vaš stav i pristup prema poslu. Samim tim, regruter može aproksimativno znati kako ćete se uklopiti na novom radnom mestu.

 

Priprema, priprema, priprema!

88% regrutera reklo je da dobro informisani kandidati ulaze u finalne procese selekcije. Kandidat koji je uzeo vreme da dobro prouči kompaniju, zaposlene, radnu kulturu obično ostaje zapamćen dobrim utiskom. Razumevanje misije, ciljeva i aspiracija kompanije jedno je od presudnih faktora u pronalaženju posla.
Ne smemo izuzeti ni regrutere. Raspitajte se o njima preko linkedin-a, kako bi imali bolji uvid sa kim razgovarate. Ukoliko nađete nešto zajedničko, tim bolje!

 

Rešavanje problema

Pored ekspertize, interesovanja i same prezentacije, kapacitet rešavanja kompleksnih izazova jedan je od krucijalnijih indikatora sposobnosti kada se radi o snalaženju na radnom mestu. Pokažite drugima kako bi postupili u određenim kriznim situacijama. Vaš stav i postavka mogu biti presudni, pogotvo u svetu u kom živimo posle pandemije Covid-19 gde se izuzetno ceni adaptabilnost i autonomija.

 

Strast, motivacija i želja za učenjem

Iako su veštine i iskustvo od suštinskog značaja, veliki broj regrutera traži visoko motivisane i strastvene kandidate. Neki će reći da je to možda najbitniji element, pošto se sve ostalo da naučiti i korigovati, ukoliko ima dovoljno volje. Pokažite sebe, svoju strast, motivaciju i pre svega stav na razgovoru za posao.

Pokažite koliko želite da naučite jer je 84% HR menadžera izjavilo da su njihove kompanije spremne da zaposle pojedince na čijim veštinama se može raditi. Što se zaposlenih tiče.

 

Ukoliko si spreman za promenu posla, pogledaj listu otvorenih pozicija ovde. Sortiraj rezultate pretrage aktuelnih oglasa za posao i u samo par koraka i pošalji svoj CV a Adecco regruteri će ti se javiti u što kraćem vremenskom periodu. Brzo i lako do posla.

Povezujemo ljude sa odgovarajućim znanjima i sposobnostima sa poslom koji žele obavljati. Adecco, tvoj pouzdan HR partner.

Zaprati nas na društvenim mrežama:

Instragram

Facebook