Adecco i Olimpijski komitet Srbije nastavljaju saradnju na programu „Karijera posle sporta“

Novosti Objavljeno:  30.05.2017

Olimpijski komitet Srbije i kompanija Adecco 23.5.2013. potpisali su Ugovor o saradnji kojim nastavljaju saradnju na realizaciji programa „Karijera posle sporta“ u dva naredna olimpijska ciklusa.

Program „Karijera posle sporta“ napravljen je sa ciljem da se sportistima pruže saveti i pomoć kako da pored sportskih, ostvare dobre rezultate i u drugim sferama života i kako da ostvare uspešan prelaz sa sportskog na poslovni teren. Ovaj program oformljen je od strane Međunarodnog Olimpijskog komiteta i sprovodi se u saradnji sa Adecco grupom vodećom svetskom kompanijom na području rada sa ljudskim resursima. Sportisti tokom svoje karijere ulažu izuzetne napore i pokazuju veliku posvećenost, energiju i uz svoje uspehe uživaju podršku klubova, saveza i javnosti. Po završetku karijere interes javnosti opada, i polako prelaze na “normalan život”, gde su najčešće potrebna dodatna znanja i veštine.

O ideji i ciljevima programa „Karijera posle sporta“ prisutnima je govorio Patrick Glenon, iz Adecco-a, rukovodilac projekta „Karijera posle sporta“ u saradnji sa MOK.

Ugovor o saradnji svečano su potpisali Marko Kolenc generalni direktor Adecco Srbija i Đorđe Višacki, generalni sekretar OKS.

„Olimpijski komitet Srbije je veoma svestan važnosti ovog programa. Kao bivši profesionalni sportista znam koliko je teško kada se nađete na prekretnici i kada treba da pređete sa sportskog terena u neko novo okruženje. OKS vodi računa o tome da se naši sportisti, osim toga što postižu vrhunske rezultate, razviju kao kompletne ličnosti kako bi i posle završetka sportske karijere bili sposobni da se uklope i nađu svoje mesto u društvu“, rekao je generalni sekretar OKS, Đorđe Višacki.

Marko Kolenc direktor Adecco Srbija rekao je: “Zaista nam je veliko zadovoljsvto što nastavljamo saradnju sa Olimpijskim komitetom na projektu “Karijera posle sporta”. U skladu sa Adeccovim motom “bolji posao, bolji život” i dalje pomažemo našim sportistima da što lakše pređu iz profesionalne sportske karijere u neku drugu oblast koja će im takođe omogućiti da ostvare svoje životne ciljeve. Očekujemo još bolje rezultate u ovom ciklusu pre svega zbog pozitivnih iskustava sportista koji su već prošli kroz program.”

Milica Mandić olimpijska šampionka iz Londona obratila se prisutnima kao predsednik Sportske komisije Olimpijskog komiteta Srbije: „Imala sam već priliku da prisustvujem prezentaciji na temu „Karijera posle sporta“ u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije. To me je podstaklo na ozbiljno razmišljanje i smatram da sve moje kolege takođe treba da misle na svoju budućnost i naprave planove o tome čime će se baviti po završetku sportske karijere. Sigurno je da o tome nije lako razmišljati kada ste aktivni profesionalni sportista, ali je veoma važno.“

Bivši vaterpolista Jugoslav Vasović preneo je prisutnima svoje iskustvo imajući u vidu da je u prethodnom periodu bio učesnik ovog programa i da je angažovan od strane sportskog portala Sportal.rs da u ulozi novinara izveštava sa Olimpijskih igara u Londonu. “Kao neko ko je učestvovao u ovom programu, mogu sa sigurnošću da kažem da je „Karijera posle sporta“ odlična prilika za sve sportiste da po završetku sportske karijere pronađu posao koji se nalazi u sferi njihovih interesovanja i kvalifikacija. Zahvaljujući Olimpijskom komitetu Srbije, kompanijama Adecco i Sportal.rs dobio sam priliku da sagledam Olimpijske igre iz potpuno drugog ugla, što mi je bilo zaista dragoceno iskustvo.”