Izabran Adecco ‘CEO FOR ONE MONTH’

Novosti Objavljeno:  29.11.2017

ADECCO SRBIJA INTENZIVNO RADI NA REŠAVANJU PROBLEMA NEZAPOSLENOSTI MLADIH

Adecco Srbija je izabrala svog ‘CEO FOR ONE MONTH’, u sklopu globalnog programa Adecco Way to WorkTM. Ovaj program, koji je privukao preko 54.000 prijava, omogućiće da 49 ambicioznih kandidata iz celog sveta, među kojima je i Andrijana Janković iz Srbije, dobije priliku da, u zemljama u kojima žive, steknu prva radna iskustva i to uz mentorstvo menadžera Adecco Grupe. Jedan od ovih 49 finalista biće na kraju izabran da sarađuje sa CEO-om Adecco Grupe, Alainom Dehazeom, u centrali kompanije koja se nalazi u Švajcarskoj.

“Way to Work TM je projekat kojim Adecco pruža priliku mladim ljudima da steknu prva radna iskustva i tako im pomaže da brže napreduju na tržištu rada. Program ‘CEO FOR ONE MONTH’, koji je deo ovog projekta, konkretno se obraća ambicioznim mladim talentima i nudi im jedinstvenu priliku. Oni će moći da unaprede svoje šanse za zapošljavanje učeći na poslu, radeći sa nama koji vodimo kompaniju. Program je osim toga sjajna prilika i za nas jer tako pojačavamo ponudu talenata koji tek dolaze i sa sobom donose novu energiju i znanja,” rekao je Marko Kolenc, direktor kompanije Adecco u Srbiji.

Adecco CEO for one month
Andrijana Janković, koja će narednih mesec dana biti CEO kompanije Adecco Srbija i raditi sa lokalnim menadžment timom, izabrana je među 229 mladih koji su konkurisali za ovu poziciju u Srbiji. Ona je student završne godine Ekonomskog fakulteta u Beogradu, ali je tokom studija imala brojna iskustva u timskom i volonterskom radu što joj je pomoglo da bolje upoznala sebe i stekne dodatno samopouzdanje koje će biti važno za njen budući rad u Adecco timu.

Adecco Grupa je 2013. pokrenula projekat Way to Work da bi se uhvatila u koštac sa problemom nezaposlenosti mladih i sa nedostatkom potrebnih veština, unapredila mogućnosti zapošljavanja za mlade ljude i pomogla im da zakorače u svet rada. Kroz Way to Work, Adecco Grupa mladim ljudima nudi stažiranja i stručne prakse (više od 10.500 između 2015. i 2016. godine), usmeravanje u karijeri i obuku, kao i šansu da postanu ‘CEO FOR ONE MONTH’.