Kako je pandemija promenila očekivanja IT stručnjaka

Novosti Objavljeno:  02.11.2020

Svi smo imali priliku da iz prve ruke iskusimo dešavanja koja su imala snažan uticaj i izazvala velike promene u svim industrijama tokom ove godine, a IT nije izuzetak.

Zato je Adecco sproveo temeljno istraživanje, koje je obuhvatilo više stotina IT stručnjaka. Rezultati su nam pomogli da bolje razumemo promene na tržištu, ali i pružili dragocene uvide u očekivane benefite pri odabiru poslodavca, željene iznose finansijske kompenzacije, kao i način rada u promenjenim okolnostima sa kojima smo se suočili u 2020.

Brojni odgovori su prikupljeni anonimno od eksperata različitog nivoa senioriteta na teritoriji Srbije, pretežno iz Beograda i Novog Sada, a neke od relevantnih pozicija koje vam mogu pomoći da razumete razmišljanje profesionalaca iz IT industrije su back-end i front-end developeri, ali i top management.

Pored uvida u najvažnija očekivanja, naš novi izveštaj obuhvata i stavove učesnika o uticaju pandemije na stanje u industriji i mogućnosti zaposlenja, odnosno promene radnog okruženja.

Ako želite da saznate više i dobijete pristup ovom sveobuhvatnom IT istraživanju, kao i drugim Adecco izveštajima relevantnim za različite industrije, možete nas kontaktirati putem adrese sasa.zerajic@adecco.com.