Na cilju u sportu, na startu u poslu

Novosti Objavljeno:  03.10.2018

U cilju zalaganja za ostvarivanje vrhunskih rezultata i po završetku sportske odiseje, organizovali smo, u saradnji s Olimpijskim komitetom Srbije i Međunarodnim olimpijskim komitetom, radionicu za sportiste u okviru našeg programa „Karijera posle sporta“!

Radionica je održana kako za aktuelne i bivše sportiste, tako i za mlade olimpijce koji su boravili na zajedničkom trening kampu u okviru priprema za Olimpijske igre mladih u Buenos Ajresu, omogućila je našim mladim nadama i dokazanim sportskim veličinama dobijanje dragocenih životnih saveta za tranziciju iz sportskih u poslovne vode.

Aktivnosti tokom radionice su vodile Mina Živković, Konsultant za regrutaciju i selekciju u Adecco Srbija i Mayi Cruz Blanco, Menadžer projekta Karijera posle sporta iz Adecco Grupe, zajedno sa predstavnicima Olimpijskog komiteta Srbije i Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Specijalni gost bio je naš kolega, Goran Nikolić, nekadašnji košarkaš i reprezentativac Srbije i Crne Gore, koji su svoj dres više nego uspešno zamenio odelom i koji sada briljira na poslovnom terenu, baš kao što je to nekada činio na sportskom. Naš kolega je svojim primerom i savetima pokazao put mlađim kolegama ka uspešnom prelasku iz sportskog u poslovni svet. „Završetak sportske karijere predstavlja prekretnicu u životu svakog sportiste. Timski duh i dinamičnost, kojima me je košarka naučila, podjednako su važni i za sportske i poslovne aktivnosti, te su bili odlična polazna tačka za pronalaženje motivacije i postavljanje svežih ciljeva“ – izjavio je Goran.

Tokom programa učesnici radionice bili u prilici da otkriju i steknu uvid u:

  • Sopstvene karakteristike i poslove koji im odgovaraju
  • Korišćenje školovanja za napredak u sportu i životu
  • Korišćenje poznanstava koja su stekli tokom sportske karijere, radi pronalaženja svog idealnog posla
  • Sastavljanje kvalitetnog CV-ja
  • Priprema za intervju za posao
  • Brigu o svojim finansijama

Učesnici radionice su bili izuzetno zadovoljni sadržajem aktivnosti. Naša mlada reprezentativka u streljaštvu, Andrea Arsović, se zahvalila na radionici, istakavši kako je bila izuzetno korisna: „Svi mi aktivni sportisti realno ne znamo mnogo o tome kako stvari funkcionišu na tržištu rada. Fokusirani smo na ovo čime se trenutno bavimo, odnosno na treninge i tamičenja, dok tek ponekad pomislimo šta ćemo i kako ćemo raditi po završetku sportske karijere.“

Sportisti su ljudi koji se vrlo brzo prilagođavaju, što je jedna od njihovih snaga, ali im se za pogodak mora dodati lopta. Upravo u tome je vrednost programa „Karijera posle sporta“ kompanije Adecco,  jer on pruža sportistima mogućnost prenošenja veština stečenih bavljenjem sportom u poslovni svet – sumirao je na kraju Goran Nikolić.