Novi CEO for One Month je Sofia Lim

Novosti Objavljeno:  19.09.2019

Sofia Lim proglašena je za CEO for one month na globalnom nivou, i radiće rame uz rame sa generalnim direktorom Adecco Groupe, Alanom Dihejzom.

Sofia Lim iz Hong Konga danas je na svečanoj prezentaciji u Dizeldorfu imenovana za globalnog CEO for One Month Adecco Grupe.

Nakon osmomesečnog procesa selekcije, i prijavljenih 260 000 kandidata iz 46 zemalja, samo će Sofia provesti mesec dana uz generalnog direktora Adecco Group-a, Alana. Imaće priliku da svakodnevno doprinosi upravljanju ljudskim resursima  i pomogne u oblikovanju budućnosti u svetu zapošljavanja.

Ovogodišnji proces selekcije započeo je u februaru, kada je 46 talentovanih i mladih lidera izabrano da zaseni dosadašnje izvršne direktore. Nakon mesec dana na lokalnim direktorskim stolicama, deset finalista izabrano je  da učestvuje u petodnevnom programu „Global bootcamp“ koji je održan ove nedelje u Dizeldorfu. Ovaj kamp proveo je mlade učesnike kroz niz procena i vežbi osmišljenih tako da testiraju njihove sposobnosti i istovremeno pomognu u razvoju njihovog budućeg liderskog potencijala. Projakat je trajao dugo, i odabir samo jednog kandidata je bio veoma izazovan proces, ali je Sofia dokazala da poseduje pravi direktorski stav i energičnost da iznese titulu CEO-a.

Radujem se zajedničkom radu sa Sofiom, posebno me inspiriše to što ću joj pomoći da razvije nove veštine, da iz prve ruke stekne uvid u to kako liderstvo izgleda i da nauči dosta iz sopstvenog iskustva. Mi znamo da će buduće generacije lidera posedovati potpuno drugačije veštine i kvalitete u odnosu na nas danas, da će se više fokusirati na razvijanje biznis veština, sticanje iskustava i razvijanje  odnosa sa zaposlenima i saradnicima nego na čisto formalno obrazovanje. Program CEO for one month demonstrira snagu učenja na radnom mestu i tokom života, što je važno za razvoj naših budućih lidera“, izjavio je Alan prilikom proglašenja.

A naš globalni CEO for one month, Sofia, kaže: „Oduševljena sam što sam se pridružila kompaniji i što ću imati priliku da dam svoj doprinos formiranju načina rada budućnosti. Učenje na osnovu praktičnog iskustva, poput ovog, odličan je način da se mladi pripreme za vođstvo i postanu budući izvršni direktori. Kao deo generacije Z, svesna sam da veštine na koje će se budući rukovodioci fokusirati neće biti iste. Imam priliku da učim iz prve ruke u kompaniji koja je jedan od lidera u osnaživanju miliona ljudi tokom njihove karijere, kao i da oblikujem politiku, programe i okvire koji će oplemeniti taj budući radni svet. Jedva čekam da počnem!“