Top lista mladih startup preduzetnika u Centralnoj i Istočnoj Evropi

Novosti Objavljeno:  04.06.2019

TOP CEE ENTREPRENEURS

Tržišta u razvoju, kao što je i Srbija, uvek imaju u prvom planu stvaranje inovativnih načina angažovanja preduzetništva i odavno su prigrlili činjenicu da se preduzetnički talenat postavi na mesto pokretača ekonomskog rasta.

“Adecco kao globalni partner konstantno radi na osnaživanju mladih kompanija koje sjajnim i modernim idejama pozitivno utiču na tržište Centralne i Istočne Evrope. Veoma nam je stalo da tržište u Srbiji ne zaostaje za svetskim standardima i zato su mlade preduzetničke kompanije krucijalne za razvoj naše zemlje, a i za biznis kojim se mi bavimo. Iz tog razloga tim kompanijama dajemo punu podršku za njihov zdrav razvoj, a naročito se fokusiramo na one koje rade sa talentima i to njihovim pronalaženjem, motivisanjem, razvojem, zadržavanjem. Posebno smo ponosni što se nekoliko startup kompanija iz Srbije nalazi na listi vrhunskih preduzetnika Centralne i Istočne Evrope.” poručila je Jelena Žikić, Direktor ljudskih resursa Adecco u Adriatik regiji.

Kako bi podržala globalno rangiranje za privlačenje talenata u ovogodišnjem Indeksu globalne konkurentnosti (Global Talent Competitiveness Index), Adecco Grupa je odabrala da istakne mlade startup preduzetnike koji su odigrali ključnu ulogu u oblikovanju tržišta u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Ko su preduzetnici iz Srbije i šta poručuju?

Milan Ristić, iz Srbije, osnivač kompanije Linija Tip – Remember diamonds are created under pressure so hold on, it will be your time to shine soon. Ristić je osnivač kompanije koja se bavi konstrukcijom alu profila, mlade, ambiciozne i inovativne kompanije koja razvija jedinstveni proizvod na srpskom tržištu.

Dobrivoje Andrejić, osnivač kompanije DobDive The one who dares wins. Andrejić, zahvaljujući petnaestogodišnjem iskustvu u oblasti korisničke podrške, smatra da će ostvariti velike rezultate u telemarketingu, prodajnim treninzima i razvijanju timova na našem tržištu.

Darko Nikolić, osnivač kompanije Alda Robotics – Big business starts small. Nikolić je pionir u usluzi rentiranja i prodaje robota („humanoidne usluge“) u Srbiji, i siguran je da će sa velikom strašću i inovativnom uslugom doneti budućnost na tržište Srbije.

Nikola Ćurčić, osnivač kompanije Trusteed Fake it untill you make it. Ćurčić je iskustvo koje je stekao u porodičnom biznisu preneo na svoju kompaniju koja se bavi marketingom i izveštavanjem, i svoj tim, trudeći se da okupi talentovane ljude koji će zajedničkim snagama ići ka razvijanju start-up kompanije.

Adecco Grupa sa ponosom predstavlja vrhunske startup preduzetnike iz Centralne i Istočne Evrope u zemljama u kojima je prisutna:

„Podsticanje preduzetnika je kamen temeljac osnovnih vrednosti Adecco Grupe i ovi preduzetnici su izabrani na osnovu kriterijuma kao što su: moderna promena na njihovom tržištu, validan društveni uticaj, brzina rasta i što je najvažnije na osnovu njihovog fokusa na talenat i vitalnost na radnom mestu – privlačenje, zadržavanje i negovanje preduzetničkog duha iznutra.“ Objašnjava Angelo Lo Vecchio, direktor Istočne Evrope, Bliskog Istoka i Severne Afrike.

Koji su bili glavni parametri za izbor ovih preduzetnika?

  • Inovativnost
  • Konkurentna prednost
  • Zadovoljstvo klijenata
  • Tržišni rast
  • Evolucija veličine kompanije
  • Fokus na talente
  • Atrakcija
  • Zadržavanje talenata

Sa posebnim fokusom na ono što Adecco Grupa naziva „Šampionima talenta“, tu je lista preduzetnika:

Ali Servet Eyuboglu – English Ninjas

Alexandra Stroe – Bookster

Alexandru Paduraru – Creative Tim

Andrei Botescu – Atelierele Pegas

Andrzej Talarek – InterPhone Service

Daniel Santa – Comparty

Dobrivoje Andrejić – DobDive doo

Darko Nikolić – Alda Robotics

Darja Čakar – Aristotel

Irena Bohinjec Uršič, Igor Bohinjec – Fraktal

Gizem Yasa –  24 Saatte Iş

Karina Kucharska – Stefaniak – SEW-EURODRIVE POLAND        

Kostapanos Miliaresis – Ethelon

Lucyna Pasternak  –PZL  ŚWIDNIK            

Leandros & Vassilis Karakatsanis – Dust + Cream

Irena Horvat-Žnidaršič – Potenza Innova

Milan Ristić – Linija Tip doo

Mihai Toader Pasti & Claudiu Butacu – EfdeN

Melania Damian – Sloop (Loja fructelor)

Mircea Capatana – Smart Bill

Nikola Ćurčić – Trusteed 

Periklis Venieris – Green Cola

Panagiotis Madamopoulos-Moraris  – ReGeneration

Radu Savapol – 5 to go

Thomas and George Douzis – Ergon

Tomasz Jeziorkowski – TPV DISPLAYS POLAND                                     

 Samet Ensar Sarı – Altavia Dekatlon

Ovi izabrani preduzetnici će biti partneri Adecco Grupe za ovu godinu. Adecco će im pružiti detaljan uvid u to kako da preduzetnički potencijal koji imaju u Srbiji pretvore u preduzetnički uspeh u regionu, i to kroz projekte mladog liderstva i razne programe društvene odgovornosti.