Sigurnost i privatnost

Politika o kolačićima

Poslednje ažuriranje: 12. decembar 2022.

Adecco Outsourcing d.o.o. Beograd, sa registrovanim sedištem na adresi Bulevar Milutina Milankovića 1i, Beograd, Srbija („mi“ ili „nas“) je posvećena tome da vam pruži najbolje onlajn iskustvo dok posećujete ovaj veb-sajt („Veb-sajt“) korišćenjem kolačića.

Objasnićemo vam šta su kolačići, kako ih koristimo i kako može izvršiti izbore u vezi sa našim korišćenjem kolačića.

U slučaju da prikupljamo dodatne lične informacije o vama, takvo prikupljanje je pokriveno našom Politikom o privatnosti.

U nastavku je indeks tako da možete direktno preći na relevantne odeljke ako želite.

INDEKS:

1. Šta je kolačić i zašto ga koristimo?
2. Koje vrste kolačića koristimo i koliko dugo se čuvaju?
3. Kako koristimo kolačiće na našem veb-sajtu?
4. Kako možete upravljati kolačićima?
5. Kolačići treće strane
6. Promene ove Politike
7. Kontakt

 

1. Šta je kolačić i zašto ga koristimo?

Kolačić je mali deo podataka (tekstualna datoteka) koji veb-sajt čuva na vašem uređaju (tj. na vašem računaru, tabletu ili mobilnom telefonu) kako bi zapamtio informacije o vama i olakšao vaše korišćenje Veb-sajta, unapredio učinak i vaše korisničko iskustvo i/ili povećao relevantnost naših ponuda na Veb-sajtu i na veb-sajtovima trećih strana.

Na primer, kolačići koje postavljamo mi ili naši partneri (tzv. kolačići treće strane) nam omogućavaju da pratimo i ponudimo vam bolje korisničko iskustvo tako što ćemo zapamtiti vaša sačuvana upražnjena radna mesta ili jezičke postavke kada ponovo posetite Veb-sajt.

 

2. Koje vrste kolačića koristimo i koliko dugo se čuvaju?

U nastavku smo objasnili različite vrste kolačića koje koristimo.

Vrsta kolačića Opis
Strogo neophodni kolačići Ovi kolačići su neophodni da bi veb-sajt funkcionisao i ne mogu se isključiti u našim sistemima. Obično se postavljaju samo kao odgovor na vaše radnje koje predstavljaju zahtev za usluge, kao što je podešavanje vaših postavki privatnosti, prijavljivanje ili popunjavanje obrazaca. Možete podesiti pretraživač da blokira ili vas upozori na ove kolačiće, ali neki delovi sajta onda neće biti dostupni. Ovi kolačići ne čuvaju nikakve lične podatke.
Kolačići za učinak Ovi kolačići nam omogućavaju da brojimo posete i izvore saobraćaja tako da možemo meriti i unaprediti učinak našeg sajta. Pomažu nam da znamo koje stranice su najpopularnije, a koje najmanje popularne, i da vidimo kako se posetioci kreću po sajtu. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju su grupisane i stoga anonimne. Ako ne dozvolite korišćenje ovih kolačića, nećemo znati kada ste posetili naš sajt i nećemo moći da pratimo njegov učinak.
Funkcionalni kolačići Ovi kolačići omogućavaju veb-sajtu da poboljša funkcionalnost i personalizaciju. Možemo ih postaviti mi ili naši pružaoci usluga čije smo usluge dodali na naše stranice. Ako ne omogućite korišćenje ovih kolačića, onda može da se desi da neke ili sve ove usluge neće ispravno funkcionisati.
Kolačići za targetiranje Ove kolačiće preko našeg sajta mogu postaviti naši partneri za oglašavanje. Te kompanije ih mogu koristiti za izgradnju profila vaših interesovanja i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim sajtovima. Ne čuvaju direktne lične informacije, već su zasnovani na jedinstvenoj identifikaciji vašeg pretraživača i internet uređaja. Ako ne omogućite ove kolačiće, imaćete manje ciljanog oglašavanja.

 

Za više informacije o konkretnim kolačićima koje koristimo, pogledajte Spisak kolačića za pregled kolačića koji se koriste na Veb-sajtu, sortirano po vrsti kolačića uz potvrđivanje životnog veka svakog kolačića.

 

3. Kako koristimo kolačiće na našem Veb-sajtu?

Samo Strogo neophodni kolačići su aktivni prema podrazumevanim podešavanjima. Strogo neophodni kolačići omogućavaju da Veb-sajt bude dostupan, a bez njih neki delovi Veb-sajtova neće funkcionisati. Oni su od suštinskog značaja za funkcionisanje osnovnih funkcionalnosti Veb-sajta.

Kolačići za učinak, funkcionalni kolačići i kolačići za targetiranje su onemogućeni prema podrazumevanim podešavanjima, ali imate priliku da ih aktivirate prvi put kada pristupite Veb-sajtu u baneru kolačića (klikom na dugme „Accept all“ ili putem prilagođenih podešavanja) ili u bilo kom drugom trenutku preko našeg Centra za podešavanje kolačiće (u nastavku pogledajte odeljak „Kako možete upravljati kolačićima“)

Koristimo kolačiće standardne za industriju, kako je prikladno, za praćenje vašeg ponašanja na mreži i pribavljanje statističkih informacija na ukupnom nivou za praćenje rada Veb-sajta, za unapređenje Veb-sajta na osnovu učinka i za procenu delotvornosti kampanja.

Na primer, pratimo broj poseta Veb-sajtu, odakle svaki posetilac dolazi (tj. veb-sajt koji ste posetili pre dolaska na veb-sajt) i gde svaki posetilac odlazi sa veb-sajta (tj. veb-sajt koji posećujete nakon što napustite naš sajt).

 

4. Kako možete upravljati kolačićima?

Osim ako ste podesili podešavanja pretraživača tako da blokira kolačiće, naši sistemi će izdati Strogo neophodne kolačiće svaki put kada pristupite Veb-sajtu.

U Centru za podešavanje kolačića kojem možete pristupiti prekog ovog linka , možete upravljati postavkama kako biste dozvolili ili odbili čuvanje kolačića prema vrsti (kako je opisano u odeljku 2 u gornjem tekstu). Možete povući svoju saglasnost u bilo kom trenutku preko tog istog Centra za podešavanje kolačića.

Imajte u vidu da možda nećete imati pristup određenim delovima Veb-sajta ili nećete moći da koristite određene funkcionalnosti ako onemogućite određene vrste kolačića.

 

5. Kolačići treće strane

Dok koristite Veb-sajt, možete naći linkove ka veb-sajtovima trećih strana i/ili sadržaj trećih strana.

Veb-sajt vam takođe može ponuditi priliku da dodatno sarađujete sa nama i delite informacije sa drugima preko društvenih mreža kao što su Facebook, LinkedIn i Twitter.

Sadržaj treće strane se dodaje našem Veb-sajtu kako bismo mogli da vas obaveštavamo sa pažljivo odabranim informacija koje možete smatrati relevantnim ili od interesa; međutim, to može dovesti do toga da ovi pružaoci usluga postave dodatne kolačiće na vaš uređaj nad kojima nemamo kontrolu.

Iz tog razloga, predlažemo vam da proverite veb-sajtove takvih trećih strana i njihove odgovarajuće politike o privatnosti i kolačićima za više informacija o ovim kolačićima i načinu na koji možete upravljati njima.

Međutim, ukoliko odlučite da pristupite sajtovima trećih strana preko ovog Veb-sajta, imajte u vidu da kolačići koje smo naveli u prethodnom odeljku možda neće predstavljati potpunu listu kolačića.

 

6. Promene ove Politike

Uslovi ove Politike se povremeno mogu promeniti. Objavićemo sve materijalne promene ove Politike putem odgovarajućih obaveštenja na našem Veb-sajtu ili ćemo vas kontaktirati preko drugih kanala za komunikaciju.

 

7. Kontakt

Pitanja, komentari i zahtevi u vezi sa ovom Politikom su dobrodošli i treba ih adresirati na podaci@adecco.com.