Sigurnost i privatnost

Izjava o privatnosti

Poslednje ažuriranje: 12. decembar 2022.

Adecco Outsourcing d.o.o. Beograd (i/ili njene primenljive povezane kompanije) sa registrovanim sedištem na adresi Bulevar Milutina Milankovića 1i, 11000 Beograd, Srbija („Kompanija”, „mi“, „nas“ ili „nam“) je posvećena zaštiti i poštovanju vaše privatnosti dok posećujete ovaj veb-sajt („Veb-sajt“).

„Obaveštenje o privatnosti“ ili „Politika“ (zajedno sa drugim dokumentima koji su ovde navedeni) opisuje koje lične informacije prikupljamo od vas i kako ih prikupljamo, koristimo i obrađujemo.

U nastavku je indeks tako da možete direktno preći na relevantne odeljke ako želite.

 

INDEKS
1. Koje lične informacije Kompanija prikuplja i koristi?
2. Zašto obrađujemo vaše lične informacije i koliko dugo ih čuvamo?
3. Kako prikupljamo vaše lične informacije?
4. Koje marketinške komunikacije šaljemo?
5. Da li koristimo veštačku inteligenciju?
6. Da li delimo vaše podatke sa trećim stranama?
7. Da li prenosimo vaše lične informacije van zemlje?
8. Koje smo mere bezbednosti podataka uspostavili?
9. Koja su vaša prava u vezi sa ličnim informacijama?
10. Kako postupamo sa promenama ovog Obaveštenja o privatnosti?
11. Kontakt

 

1. Koje lične informacije Kompanija prikuplja i koristi?

Prikupljamo i koristimo lične informacije kako bismo vam pružili najbolje korisničko iskustvo, a grupisali smo ih kako sledi:

 1. Podaci o identitetu su vaše ime i dokumenta koja potvrđuju vaš identitet.
 2. Kontakt podaci su vaše imejl-adrese, telefonski brojevi, poštanske adrese, država, naziv radnog mesta i naziv kompanije, kao i druge informacije koje se mogu naći na vašoj vizit karti.
 3. Tehnički podaci označavaju adrese internet protokola (IP) sa kojih pristupate našim ili tuđim proizvodima i uslugama, kolačiće (kako je predviđeno u našoj Politici o kolačićima), vaše podatke za prijavu (npr. vreme, datum i trajanje), vrstu pretraživača i verziju koju koristite za pristup našim i drugim veb-sajtovima, aplikacijama, proizvodima i uslugama, veb dnevnike, podatke o saobraćaju, podešavanja vremenske zone vašeg uređaja i lokaciju vašeg uređaja, vrste dodataka pretraživača i verzije koje koristite, druge podatke o komunikaciji, resurse kojima pristupate na našim veb-sajtovima, aplikacijama, proizvodima i uslugama, operativni sistem i vrstu platforme uređaja koji koristite, kao i podatke druge tehnologije na uređajima koje koristite za pristup ovom veb-sajtu.
 4. Podaci iz obrazaca za kontakt i anketa označavaju sve informacije koje nam pružate kada koristite naše obrasce za kontakt (npr. korišćenjem funkcija „Contact“, „Send us a Message“, „Stay in touch“, „Get financial updates“ na našim veb-sajtovima, aplikacijama, proizvodima ili uslugama), ili kada učestvujete u anketi (uključujući njen sadržaj), evidenciju o toj prepisci ili lične informacije koje delite sa nama kada popunjavate naše kontakt obrasce prema sopstvenom nahođenju. (Imajte u vidu da su polja označena zvezdicom (*) obavezna polja, jer su nam ove informacije potrebne kako bismo ispunili ili odgovorili na vaš zahtev.)
 5. Podaci o marketinškim komunikacijama označavaju informacije o tome kako odgovarate na imejl, sms, telefon, druge marketinške kampanje i kada se prijavite za primanje naših biltena ili najnovijih vesti, razvoja i istraživanja.
 6. Podaci sa društvenih mreža označavaju vaše profilne podatke i druge informacije koje ste objavili na društvenim mrežama ili koje na drugi način delite sa nama sa društvenih mreža.
 7. Podaci o finansijskim i pravnim događajima označavaju sve informacije koje nam pružite u vezi sa našim finansijskim ili pravnim događajima (ako ispunjavate uslove za ove događaje), npr. kada odlučite da učestvujete u našim veb prenosima o našim finansijskim rezultatima ili sastancima akcionara. Ako nas pozovete u vezi sa ovim događajima (npr. kako biste dobili tehničku podršku za onlajn događaje), onda ćemo obraditi vaš broj telefona i druge informacije koje možete pružiti u vezi sa vašim zahtevom.

U zavisnosti od relevantnih okolnosti i primenljivih lokalnih zakona i uslova, možemo prikupiti neke od navedenih informacija kada posećujete naš veb-sajt, dajete nam vizit kartu, razgovarate sa nama na konferenciji ili drugom događaju, ili ako ste klijent ili potencijalni klijent.

Prikupljamo i koristimo lične informacije za isporuku naših proizvoda i usluga, za slanje informacija koje ste tražili, ili za kontakt kako bismo vam pružili dodatne informacije o našim dostupnim proizvodima i uslugama kako je detaljnije navedeno u odeljku 2 u nastavku.

 

2. Zašto obrađujemo vaše lične informacije i koliko dugo ih čuvamo?

Svrhe obrade Vrsta podataka Zakonska osnova za obradu vaših ličnih informacija Period zadržavanja informacija
Da odgovorimo na vaš zahtev ili pitanja ili pružimo informacije kada nam se obratite ili uputite zahtev. d) Podaci iz obrazaca za kontakt i anketa Saglasnost 2 godine nakon poslednjeg kontakta
Da vam pošaljemo direktne reklame putem imejla, poruka, telefona, društvenih mreža ili drugog kanala. Ovo uključuje informacije kao što su događaji ili bilteni koji bi vas mogli zanimati. a) Podaci o identitetu
b) Kontakt podaci;
h) Podaci o marketinškim komunikacijama
f) Podaci sa društvenih mreža ako je primenljivo
– Saglasnost kada smo zakonom obavezani da dobijemo saglasnost za marketing
– Ispunjavanje naših legitimnih interesa za promociju naših proizvoda i usluga ako nismo u zakonskoj obavezi da pribavimo saglasnost
Do kraja pretplate ili dokle god ste se odlučili da primate naše marketinške komunikacije
Da vas informišemo o našoj usluzi. a) Podaci o identitetu
b) Kontakt podaci;
h) Podaci o marketinškim komunikacijama
f) Podaci sa društvenih mreža ako je primenljivo
– Saglasnost kada smo zakonom obavezani da dobijemo saglasnost za marketing
– Ispunjavanje naših legitimnih interesa za promociju naših proizvoda i usluga ako nismo u zakonskoj obavezi da pribavimo saglasnost
Do kraja pretplate ili dokle god ste se odlučili da primate naše marketinške komunikacije
Utvrditi koje kompanije (pravna, a ne fizička lica) su stupile u interakciju sa veb-sajtom preko vaše IP adrese. c) Tehnički podaci Ispunjavanje naših legitimnih interesa da upravljamo našim veb-sajtovima i pružimo vam relevantne informacije o našim proizvodima i uslugama IP adresa: 14 dana.Za Podatke o kolačićima, pogledajte našu Politiku o kolačićima
Da najbolje prilagodimo Sadržaj, Veb-sajt i resurse prema vašim željama, da ih unapredimo da vam bolje služe i predstavimo ga na najefikasniji način za vas. c) Tehnički podaci Ispunjavanje naših legitimnih interesa da upravljamo našim veb-sajtovima i pružimo vam relevantne informacije o našim proizvodima i uslugama IP adresa: 14 dana.Za Podatke o kolačićima, pogledajte našu Politiku o kolačićima.
Da vam omogućimo da učestvujete u interaktivnim funkcionalnostima Veb-sajta, kada to odlučite. c) Tehnički podaci Ispunjavanje naših legitimnih interesa da upravljamo našim veb-sajtovima i pružimo vam relevantne informacije o našim proizvodima i uslugama IP adresa: 14 dana.Za Podatke o kolačićima, pogledajte našu Politiku o kolačićima
Da dodatno razvijemo i unapredimo Veb-sajt i sisteme da vas bolje služe. c) Tehnički podaci Ispunjavanje naših legitimnih interesa da upravljamo našim veb-sajtovima i pružimo vam relevantne informacije o našim proizvodima i uslugama IP adresa: 14 dana.Za Podatke o kolačićima, pogledajte našu Politiku o kolačićima.
Da upravljamo našim finansijskim i pravnim događajima (ako ispunjavate uslove za ove događaje). g) Podaci o finansijskim i pravnim događajima Ispunjavanje naših legitimnih interesa za promociju rasta i razvoja Adecco Grupe Dok god ispunjavate uslove za ove događaje ili dokle god stepretplaćeni da primatepozivnice (koji god period je kraći).

 

 

 

3. Kako prikupljamo vaše lične informacije?

Koristimo različite metode za prikupljanje podataka od vas i o vama uključujući:

 

a) Direktne interakcije. Možete nam dati svoje Podatke o identitetu, Kontakt podatke, Podatke iz obrazaca za kontakt i anketa, Podatke o marketinškim komunikacijama, Podatke sa društvenih mreža i Podatke o finansijskim i pravnim događajima popunjavanjem obrazaca ili komunikacijom sa nama poštom, telefonom, imejlom ili na drugi način.

 

b) Ovo uključuje lične informacije koje date kada:

 • se prijavljujete za naše proizvode ili usluge;
 • kreirate nalog na našem veb-sajtu;
 • se preplaćujete na našu uslugu ili publikacije;
 • tražite da vam se pošalju marketinški materijali;
 • se prijavljujete za konkurs, promociju, anketu; ili
 • kada nam dajete povratne informacije ili nas kontaktirate.

c) Automatizovane tehnologije ili interakcije. Dok ste u interakciji sa našim veb-sajtom, automatski ćemo prikupljati Tehničke podatke o vašoj opremi, pretraživanju i obrascima. Prikupljamo ove lične informacije korišćenjem kolačića i sličnih tehnologija i putem komunikacija koje primimo od vašeg pretraživača. Pogledajte našu Politiku o kolačićima za više detalja o tome kako koristimo kolačiće i slične tehnologije.

d) Treće strane ili javno dostupni izvori. Primićemo lične informacije o vama od raznih trećih strana i javnih izvora kako je predviđeno u nastavku:

 • Javne informacije koje ste učinili dostupnim na društvenim mrežama i sličnim veb-sajtovima i aplikacijama;
 • Javne informacije o vama u imenicima, na primer o profesionalnim članstvima ili kvalifikacijama.

 

4. Koje marketinške komunikacije šaljemo?

Komunikacija sa fizičkim licima

Slaćemo vam marketinške komunikacije, kao fizičkom licu, samo ako ste dali svoju saglasnost za to.

Možete izabrati da primate marketinške ili promotivne komunikacije označavanjem relevantnog polja na obrascu u kojem sakupljamo vaše podatke, ili vam možemo poslati ove komunikacije na osnovu naših legitimnih interesa da promovišemo naše proizvode i usluge ako nismo u zakonskoj obavezi da pribavimo našu saglasnost.

 

Komunikacija sa preduzećima

Obrađujemo vaše podatke u obimu postojećeg poslovnog odnosa sa vama ili sa vašom kompanijom jer:

 • Imamo ugovor sa vama (ili razmatramo sklapanje ugovora sa vama). U ovom slučaju, lične informacije koje prikupljamo i koristimo za marketinške svrhe odnose se na zaposlene naših klijenata i drugih kompanija sa kojima imamo postojeći poslovni odnos; ili
 • U našem je legitimnom interesu za obavljanje naših poslovnih aktivnosti (na primer, da komuniciramo sa vama u „B2B“ kapacitetu kako bismo unapredili naše proizvode i usluge za koje verujemo da će biti od interesa za vas ili vašu kompaniju). U tom smislu, takođe možemo pribaviti kontakt informacije od javnih izvora, uključujući sadržaje objavljene na društvenim mrežama kako bismo uspostavili inicijalni kontakt sa relevantnim pojedincem kod klijenta ili druge kompanije; ili
 • Pristali ste da primate naše marketinške komunikacije putem imejla kao fizičko lice kod naših klijenata/kompanija. U ovom slučaju ćemo vam poslati marketinške komunikacije kako bismo razvili ili održali poslovni odnos u skladu sa primenljivim zakonima o elektronskim i marketinškim komunikacijama. Ove komunikacije mogu uključivati veb svetionike, kolačiće i slične tehnologije koje nam omogućavaju da znamo da li otvarate, čitate ili brišete poruku i linkove na koje možete kliknuti.

Obično ćemo vam ponuditi polje za potvrdu na obrascima koje koristimo radi prikupljanja vaših ličnih informacija. Ako ste saglasni da primate poruke, morate označiti dato polje.

 

Kako se odjaviti sa pretplate?

U svakom slučaju, u slučajevima gde vam šaljemo komunikacije putem imejla, možete odustati od prijema daljih marketinških komunikacija klikom na opciju „unsubscribe“ ili „opt-out“ u imejlu.

Pored toga, takođe možete iskoristiti svoje pravo na odjavu tako što ćete nas kontaktirati ovde (naznačite marketinške komunikacije sa kojih želite da se odjavite u polju „Request Details“).

 

5. Da li koristimo veštačku inteligenciju?

Da, ponekad koristimo veštačku inteligenciju (AI). Međutim, ne koristimo vaše lične informacije u bilo kakvom automatizovanom donošenju odluka (odluka doneta isključivo kreiranjem i
primenom tehnologija bez ljudske intervencije) ili profilisanju (obrada ličnih informacija nizom tehnologija koje smanjuju ljudsku intervenciju u cilju procene određenih uslova o pojedincu) koje proizvodi pravno dejstvo ili slično značajno dejstvo u vezi sa vama.

Koristimo niz tehnologija za analizu podataka. U slučaju našeg veb-sajta, možemo koristiti vaše termine za pretragu za preporuke ponude poslova. U svim slučajevima, u ovim procesima uvek postoji ljudska intervencija, jer koristimo ove alate da podržimo naša stručna lica koja donose odluke.

Koristimo automatizovane sisteme/procese sa uslovima opisanim u prethodnom stavu kako bismo preporučili i prikazali alternativne rezultate pretrage vašeg upita za pretragu. Glavni cilj je da se proširi izbor ponude poslova. U skladu sa tim, ovi sistemi veštačke inteligencije nemaju pravno dejstvo.

Na primer, kada vršite pretragu za posao „radnika u magacinu“ prikazaćemo alternativne ali približne ponude kao što je „pick packer“. Deo obrade koji može koristiti AI (npr. pristupi zasnovani na mašinskom učenju, logici ili znanju i statistički pristupi) je zasnovan na tehnikama obrade prirodnog jezika radi izračunavanja sličnosti reči i značenja reči. U svakom slučaju, ovi rezultati vam se samo pokazuju kao preporuke za donošenje informisane odluke o vašoj prijavi.

 

6. Da li delimo vaše podatke sa trećim stranama?

Kako bismo omogućili efikasnu upotrebu vaših informacija i pružili vam sadržaj i/ili resurse i/ili usluge, obelodanjujemo vaše informacije trećim stranama. Međutim, takvo obelodanjivanje se dešava samo u sledećim okolnostima:

 • Našim dobavljačima. Na primer, angažovaćemo dobavljača za obavljanje administrativnih ili operativnih poslova koji podržavaju naš odnos sa vama. Dobavljač(i) će biti podložni ugovornim i drugim zakonskim obavezama da očuvaju poverljivost vaših podataka i poštuju vašu privatnost i imaće pristup samo onih podacima koji su im potrebni za obavljanje njihovih funkcija; relevantni dobavljači su obično IT dobavljači (koji hostuju ili podržavaju naše IT sisteme, uključujući informacije o vama), kompanije za upravljanje prostorijama (koje se staraju o bezbednosti u našim objektima, te moraju imati informacije o vama kako bi omogućile pristup našim objektima) i dobavljači usluga za upravljanje finansijama i računovodstvom (koji treba da rade sa podacima kandidata u cilju obrade dugovanja i potraživanja).

Takođe angažujemo dobavljače koji pružaju IT usluge i rešenja.

 • Članice Adecco Grupe i njihove podružnice („Članice Adecco Grupe“) unutar ili van Evropske unije. Spisak zemalja u kojima poslujemo je dostupan na našem veb-sajtu na adresi adeccogroup.com/worldwide-locations. Vaše informacije delimo sa njima iz više razloga:
  • Informacije se dele sa Članicama Adecco Grupe koje pružaju IT funkcije za kompanije Adecco Grupe širom sveta; te IT funkcije se nalaze, između ostalih zemalja, u Češkoj i Francuskoj.
  • Informacije se takođe dele sa Članicama Adecco Grupe širom sveta (uključujući pravna lica stečena nakon prikupljanja informacija) za prethodno opisane potrebe ili kako bi vam se predložile ponude prilagođene vašem profilu ako ste izrazili interesovanja za lokalne ili međunarodne prilike na tom tržištu, ili ako Članice Adecco Grupe utvrde da možda imate određene veštine koje su potrebne ili od koristi na tom tržištu.
 • Državnim organima ili organima za sprovođenje zakona. Podelićemo vaše podatke sa državnim, policijskim, regulatornim organima, kao i organima za sprovođenje zakona ukoliko smatramo da smo zakonski obavezani ili ovlašćeni da to učinimo ili bi bilo mudro da to učinimo.
 • Potencijalnim prodavcima ili kupcima i njihovim savetnicima. Kao deo detaljne provere u vezi sa (ili implementacije) spajanjem, akvizicijom ili drugom poslovnom transakcijom, možda ćemo morati da otkrijemo vaše podatke potencijalnom prodavcu ili kupcu i njihovim savetnicima.

 

7. Da li prenosimo vaše lične informacije van zemlje?

Vaše lične informacije se mogu prenositi i obrađivati u jednoj ili više zemalja, unutar ili van Evropske unije ili Švajcarske. Kompletan spisak zemalja u kojima poslujemo je dostupan na našem veb-sajtu na adresi www.adeccogroup.com/worldwide-locations.

Prenećemo podatke samo onim stranama koje su predviđene u odeljku 5 u gornjem tekstu, a koje su van Evropskog ekonomskog prostora, UK ili Švajcarske.

Ove zemlje uključuju države članice Evropske unije, Švajcarsku, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Države.

Možete zatražiti dodatne informacije u vezi sa tim i pribaviti kopiju relevantne zaštitne mere tako što ćete nam se obratiti koristeći detalje navedene u nastavku.

 

8. Koje smo mere bezbednosti podataka uspostavili?

Razumemo koliko je važno zaštititi vaše lične informacije. Implementirali smo operativne procedure i adekvatne tehničke i organizacione mere bezbednosti kako bismo sprečili neovlašćeni pristup, izmenu, brisanje ili prenos ovih ličnih informacija.

Iako ćemo dati sve od sebe da zaštitimo vaše lične informacije, treba imati u vidu da prenos informacija putem interneta nije potpuno bezbedan i ne možemo garantovati bezbednost vaših ličnih informacija prenetih na naš Veb-sajt ili trećoj strani; iz tog razloga, svaki prenos podataka vršite na sopstvenu odgovornost.

 

9. Koja su vaša prava u vezi sa ličnim informacijama?

Prema važećim zakonima o zaštiti podataka, imate sledeća prava:

 • Pravo pristupa i pribavljanja kopije vaših ličnih informacija
  Imate pravu da zatražite potvrdu o tome da li obrađujemo neke od vaših ličnih informacija. Kada je to slučaj, možda ćete imati pristup ličnim informacijama i određenim informacijama o tome kako se oni obrađuju. U nekim slučajevima, možete nam zatražiti elektronsku kopiju vaših informacija. U nekim ograničenim okolnostima, takođe imate pravo da zatražite da prenesemo („portujemo“) vaše lične informacije direktno drugom pružaocu usluga treće strane.
 • Pravo ispravke vaših ličnih informacija
  Ako možete dokazati da vaše lične informacije koje ste nam dali nisu ispravne, možete zatražiti da se iste ažuriraju ili isprave na drugi način.
 • Pravo na zaborav ili brisanje ličnih informacija
  U određenim okolnostima imate pravo na brisanje vaših ličnih podataka. Možete podneti takav zahtev u bilo kom trenutku, a mi ćemo proceniti da li vaš zahtev treba odobriti; međutim, ovo pravo podleže potencijalnim zakonskim obavezama da zadržimo podatke. U slučajevima kada utvrdimo da se vaš zahtev za brisanje ličnih informacija mora odobriti u skladu sa zakonom, uradićemo to bez nepotrebnog odlaganja.
 • Pravo na ograničenje ili prigovor na obradu vaših ličnih informacija
  U određenim okolnostima, imate pravo da dobijete ograničenje obrade vaših ličnih informacija ili da uložite prigovor na određenu obradu iz istih razloga koji se odnose na vašu konkretnu situaciju.
 • Pravo na povlačenje saglasnosti
  Imate pravo da povučete saglasnost u svakom trenutku kada se oslanjamo na saglasnost za obradu vaših ličnih informacija. Međutim, ovo neće uticati na zakonitost bilo koje obrade koja je obavljena pre nego što povučete saglasnost. Ako povučete saglasnost, možda nećemo moći da vam pružimo određene proizvode ili usluge. Obavestićemo vas ako je tako u trenutku kada povučete saglasnost.

Ako želite da ostvarite bilo koje od svojih prava, koristite naš obrazac klikom ovde.

Konačno, imate pravo da podnesete žalbu organu za zaštitu podataka u mestu u kom živite ili radite ili u mestu gde mislite da je nastao problem u vezi sa vašim ličnim informacijama.

 

10. Kako postupamo sa promenama ovog Obaveštenja o privatnosti?

Uslovi ovog Obaveštenja o privatnosti se mogu promeniti sa vremena na vreme. Objavićemo sve materijalne promene ovog Obaveštenja o privatnosti putem odgovarajućih obaveštenja na ovom Veb-sajtu ili ćemo vas kontaktirati putem drugih kanala za komunikaciju.

 

11. Kontakt

U slučaju da:

 • imate bilo kakva pitanja ili nedoumice u vezi sa ovim Obaveštenjem o privatnosti,
 • želite dodatne informacije o tome kako štitimo vaše podatke (na primer, kada ih prenosimo van vaše zemlje) ili
 • želite da se obratite Službeniku za zaštitu podataka (SZP) Adecco Grupe ili lokalnom odgovornom licu za privatnost,

obratite se SZP Adecco Grupe na globalprivacy@adeccogroup.com ili lokalnom odgovornom licu za privatnost na podaci@adecco.com.

Za ostvarivanje bilo kog pravi u vezi sa vašim ličnim informacijama, popunite ovaj obrazac.