Zaštita privatnosti

Mi u društvima Adecco Group AG, Bellerivestrasse 30, CH-8008 Zurich, Švicarska i Adecco Hrvatska d.o.o., Zagreb, Ulica fra Grge Tuškana 37, OIB: 34172313150, MBS: 080414726, br. evidencije kod Ministarstva  UP/ I- 102- 02/10- 04/ 05 od 14.06.2010.g. (“Adecco” ili “mi”) imamo za cilj zaštititi i poštivati vašu privatnost.

Ova Politika (zajedno s drugim povezanim dokumentima) određuje koje vaše osobne podatke prikupljamo i način na koji ih koristimo.

Podaci koje prikupljamo

 • Prikupljamo podatke o vašim posjetima internetskoj stranici uključujući, ali ne ograničavajući se na podatke o prometu, lokaciji, blogovima, sadržaju anketa i kontakt obrazaca, te druge obavijesne informacije i resurse kojima pristupate. Ovi će podaci, primjerice, olakšati vaš sljedeći posjet internetskoj stranici jer ćemo vam moći predložiti sadržaje ili usluge ovisno o lokaciji s koje pristupate internetskoj stranici.
 • U slučaju da nas kontaktirate, možemo zabilježiti tu korespondenciju.
 • Prikupljamo također i informacije u agregiranom obliku o korisnicima internetske stranice radi boljeg razumijevanja skupine ljudi koja koristi stranice, pri čemu navedene informacije ne sadrže osobne podatke.
 • Podatke možemo koristiti za izravni marketing putem elektroničke pošte, poruka ili telefona, a vi u bilo kojem trenutku možete ukinuti primanje budućih marketinških poruka.
 • Možemo i pohranjivati kolačiće, što je detaljnije objašnjeno u nastavku.

Kako koristimo vaše podatke

Sve navedene podatke (“vaši podaci”) prikupljamo i koristimo u sljedeće svrhe:

 • za prilagodbu sadržaja i usluga vašim interesima
 • za informiranje o našim uslugama putem elektroničke pošte, telefona i/ili obične pošte
 • za pružanje drugih usluga koje nudimo, kao što su brošure ili informacije o dolazećim događajima
 • za izradu, objavu i poboljšanje sadržaja i usluga koje su vama najvažnije
 • za prilagodbu prikazivanja sadržaja i usluga na internetskoj stranici na način koji najviše odgovara vama i vašem uređaju
 • za ponudu korištenja interaktivnih funkcija naših usluga ako to želite
 • za daljnji razvoj i unaprjeđenje internetske stranice, naših usluga i sustava kako bi vam bili korisniji.

Treće strane

Kako bismo si olakšali korištenje vaših podataka i osigurali vam najbolju uslugu i/ili mogućnosti, ponekad smo dužni otkriti vaše podatke trećima. Međutim, to je moguće samo u sljedećim slučajevima:

 • S dobavljačima, izvođačima i zastupnicima: s vremena na vrijeme možemo uključiti ili zaposliti druga poduzeća i pojedince da za nas obavljaju određene poslove. To se odnosi na administrativne funkcije povezne s našom djelatnošću. Navedene osobe imat će pristup samo podacima koji su im potrebni za obavljanje njihovih funkcija, a koje ne smiju koristiti ni u koje druge svrhe. Morat će poštivati ugovorne obveze o privatnosti.
 • S drugim subjektima grupe Adecco Group (tj. svim poduzećima koja su pod izravnom ili neizravnom upravom društva Adecco), uključujući njihove dobavljače, izvođače i zastupnike, kako bismo vam pružali bolju uslugu. Prilikom davanja svojih podataka prihvaćate da se isti šalju i koriste izvan zemlje vašeg prebivališta, uključujući zemlje koje možda nemaju osiguranu primjerenu zaštitu podataka u smislu Zakona o zaštiti podataka Švicarske ili država članica i prava Europske unije, ali samo u ograničene svrhe i sukladno odredbama iz ove Politike.
 • Ispunjenja zakonske obveze: pristup vašim podacima omogućit ćemo vladinim tijelima ili tijelima za provedbu zakona ako utvrdimo, isključivo na temelju vlastite procjene, da smo obvezni tako postupiti.

Pošalji prijatelju

Ako za slanje prijateljima bilo koje informacije s internetske stranice koristite funkciju “pošalji prijatelju”, potvrđujete da vam je prijatelj/ica dao/la dopuštenje za korištenje njegovog/njezinog imena i elektroničke adrese u tu svrhu.

IP adrese i kolačići

Možemo prikupljati podatke o vašem računalu, uključujući dostupne podatke o IP adresi, operativnom sustavu i vrsti pretraživača, za upravljanje sustavom i za slanje navedenih informacija u agregiranom obliku našim oglašivačima. Riječ je o statističkim podacima o pretraživanju i uzorcima pretraživanja naših korisnika koji ne sadrže identifikacijske podatke o pojedincu.

Iz tog razloga, pomoću datoteke kolačića pohranjene na vašem uređaju možemo prikupljati općenite informacije o načinu na koji koristite Internet. Kolačići nam služe za poboljšanje internetske stranice i za pružanje bolje i personalizirane usluge.

Možete odbiti kolačiće aktivacijom postavki u vašem pretraživaču koje vam omogućuju ukidanje pohranjivanja kolačića. To će ukloniti sve informacije pohranjene u datoteci kolačića. Međutim, u tom slučaju mogu vam biti onemogućeni pristup određenim dijelovima internetske stranice ili korištenje određenih funkcija. Naši sustavi će izbacivati kolačiće svaki put kad pristupite internetskoj stranici osim ako ste podesili postavke vašeg pretraživača na način da odbijaju kolačiće. Napominjemo da naši oglašivači isto tako mogu koristiti kolačiće, na što mi nemamo nikakav utjecaj.

Ako se vašim računalom služe druge osobe, savjetujemo vam da ne odabirete ponuđenu opciju “zapamti moje podatke” za pohranjivanje određenih informacija koje ste unijeli.

Za više informacija o korištenju kolačića na internetskoj stranici molimo pročitajte Politiku o korištenju kolačića.

Gdje čuvamo vaše podatke

Podaci koje od vas prikupimo šaljemo na pohranu drugim poduzećima grupe Adecco Group, našim klijentima i dobavljačima izvan zemlje vašeg prebivališta, uključujući zemlje koje možda nemaju osiguranu primjerenu zaštitu podataka u smislu propisa o zaštiti podataka koji vrijede u Europskoj uniji. Podnošenjem vaših osobnih podataka pristajete na slanje, pohranu i korištenje istih. Nastojimo poduzeti sve korake koji su opravdano nužni kako bismo osigurali sigurno korištenje vaših podataka u skladu s ovom Politikom.

Podaci o sigurnosti

Premda ćemo se maksimalno potruditi da zaštitimo vaše podatke, slanje informacija putem Interneta nije u potpunosti sigurno te stoga ne možemo jamčiti sigurnost vaših podataka koji se šalju na internetsku stranicu ili bilo kojoj trećoj strani. Svaki takav prijenos je na vašu vlastitu odgovornost. Jednom kada dobijemo vaše podatke i pošaljemo ih trećim stranama, koristimo stroge procedure i sigurnosne funkcije kako bismo onemogućili neovlašteni pristup.

Način na koji možete pristupiti, ispraviti i obrisati vaše podatke

Na zahtjev, a u skladu s važećim propisima, Adecco će vas obavijestiti o tome prikupljaju li se vaši podaci ili ne, a vi možete zatražiti njihov ispravak ili brisanje slanjem zahtjeva na sljedeću adresu elektroničke pošte: press.office@adecco.com ili info@adecco.hr.

Imate pravo zatražiti da se vaši osobni podaci ne koriste u marketinške svrhe. Obavijestit ćemo vas na uobičajeni način (prije prikupljanja vaših podataka) ukoliko želimo koristiti ili otkriti vaše podatke bilo kojoj trećoj strani u navedene svrhe. Možete iskoristiti svoje pravo i spriječiti takvo korištenje provjerom određenih polja u obrascima koje koristimo za prikupljanje podataka. Možete nas i kontaktirati na sljedećoj adresi elektroničke pošte: press.office@adecco.com ili info@adecco.hr.

Izmjene Politike

Svaku izmjenu koju naknadno unesemo u ovu Politiku objavit ćemo na ovoj stranici. Registrirani korisnici bit će obaviješteni o promjenama ove Politike koje se odnose na način, metode i razloge obrade osobnih podatka, putem e-adrese ili objave na web stranici ili putem objave uz prijavni prozor.

Kontakt

Sva pitanja, komentare i upite vezane za ovu Politiku šaljite nam slobodno na sljedeću adresu elektroničke pošte: press.office@adecco.com ili info@adecco.hr.